Back to Top
Vebinar
Autor: Editorial Office

Utisci sa obuke - Intervju sa polaznicom Manual Tester obuke

qa testiranjemanuelno testiranjekarijera u it-uobuke programiranja

Moram da priznam da je na samom početku obuke postojao neki strah od nepoznatog. Pitala sam se kako ću prihvatiti potpuno novu materiju sa kojom se nisam susretala do sada i da li ću moći da je savladam. 

 

Da li možeš da nam kažeš nešto o sebi?

Zovem se Anđela imam 22 godine i završila sam medicinsku školu. Do sada sam radila kao medicinska sestra - instrumentarka na odeljenju za hirurgiju i kao vaspitačica u vrtiću. 

 

Zašto si odlučila da upišeš obuku? 

Na promenu profesije sam se odučila zbog toga što je testiranje softvera perspektivan posao, pruža dosta prostora za rad, ali i dalje usavršavanje. O obukama iz ove oblasti sam se informisala uglavnom preko pretraživača i određenih sajtova, ali sam na kraju izabrala CodersLab jer sam osećala da tako treba. I bila sam u pravu. 

 

Šta ti je bilo najvažnije prilikom odabira IT škole?

Želela sam da mi se predavač maksimalno posveti s obzirom da sam krenula od nule, a takođe i da brzo i efikasno napredujem shodno mojim mogućnostima. 

 

Šta te je najviše plašilo pre početka obuke i kako si prevazišla te strahove? 

Moram da priznam da je na samom početku obuke postojao neki strah od nepoznatog. Pitala sam se kako ću prihvatiti potpuno novu materiju sa kojom se nisam susretala do sada i da li ću moći da je savladam. Ali već posle nekoliko časova, strah je nestao jer sam pratila časove sa punom pažnjom i uspešno radila sve zadate domaće zadatke. 

Ogromna zasluga prevazilaženju straha od neizvesnosti pripala je Savetniku za obuke, našoj Sari, koja je u svakom trenutku bila tu za sva naša pitanja i nedoumice kao i predavaču i mentorki jer su prepoznali sve što me je sputavalo i otklanjali prepreke ka mom uspehu.

 

Da li bi izdvojila nešto što ti se posebno dopalo na obuci? 

Najinteresantnije na obuci je bila praktična primena testiranja na realnim projektima, ali i veliki broj samostalnih zadataka koje sam dobijala da radim kod kuće. Procesi snimanja testova u odgovarajućim alatima su mi bili najzanimljiviji. 

 

Koliko ti je značilo što si na obuci imala predavača i mentorku?

Predavač i mentorka na obuci su bili baš po mojoj meri. Temeljni i veoma dobro organizovani, što su generalno najvažnije karakteristike svakog dobrog QA testera. U radu sa njima mi se dopalo što sam osećala slobodu da mogu da im se uvek obratim, kad god da sam bila u nekoj dilemi ili poteškoći. Svidela mi se njihova velika posvećenost kao i ozbiljnost u radu. Dobijala sam dosta materijala za rad, a često su mi prenosili svoja lična iskustva  sa svog posla na kojima rade kao QA testeri, koja su mi dosta pomogla u boljem sagledavanju stvari u praksi.

 

Koji su tvoji sledeći koraci? 

Odmah nakon obuke sam konkurisala u jednoj IT firmi na poziciji QA tester. 

Trenutno sam u procesu pripreme za ISTQB sertifikat koji takođe dobijamo kao besplatan od strane CodersLab-a i koji je veoma značajan.

 

 

Nisi siguran/na da li je karijera manuelnog testera za tebe? Uradi TEST sposobnosti i saznaj.

 

Potrebno ti je više informacija o obukama? Kontaktiraj Saru, našeg savetnika za obuke i ona će rado odgovoriti na sva tvoja pitanja!

Sara

Savetnik za obuke

 sara.dimitrijevic@coderslab.rs

+381 66 804 8281


Najnovije vesti: