Back to Top
Autor: Editorial Office

DA LI JE MOGUĆE NAUČITI PROGRAMIRANJE ONLAJN?

učenje programiranjadeveloperprogramerkarijera u it-u

Razmišljate već neko vreme da počnete da učite programiranje, ali ne znate kako da pomirite to sa trenutnim obavezama. S jedne strane, hteli biste da promenite posao i uđete u svet IT-a, ali s druge strane je teško promeniti profesiju dok radite sve vreme. Tražite obuku za programere ali nemate vremena za odlazak u full-time centar za obuku, a fali vam sistematičnost i jasno definisan plan rada da biste mogli samostalno da učite? Postoji li neko rešenje?

Obuka na daljinu sa časovima uživo.

UČENJE PROGRAMIRANJA NA DALJINU SE ISPLATI

Štedi vam vreme

Za početak, uštedećete vreme koje biste potrošili u prevozu. Lakše možete iskombinovati učenje i obaveze. Časovi su uveče, od 18.30 do 21.30 (minimum dvaput nedeljno), a subotom su od 8.00 do 13.00. Ako imate puno radno vreme i previše obaveza, pa vam je preteško motivisati se da samostalno učite, obuka na daljinu je idealna za vas.

Sami planirate svoj dan

Osim časova uživo, 50% kursa čini samostalan rad, a od vas zavisi kako ćete ga isplanirati. Ali imajte na umu da će vam, ako se ne spremite kako treba za svaki čas, biti teško da razumete neke od stvari koje će se prelaziti u lekcijama ili tokom programiranja uživo. Kada budete planirali obaveze, vodite računa da ćete morati da utrošite vreme i na samostalno učenje iz već gotovih materijala, koji će vam biti dostupni preko virtualne platforme.

Podrška od predavača i ostatka grupe

Obuka na daljinu u Coders Labu se ne sastoji samo od materijala i video-lekcija na virtualnoj platformi. Veći deo predstavljaju časovi uživo koji se održavaju triput nedeljno. U svakom trenutku možete pitati predavača ili ostatak grupe o bilo čemu što vam nije jasno; dakle, rešavate zadatke sa grupom uživo, odnosno sve vreme komunicirate sa ljudima koji mogu da vam reše nedoumice i odgovore na sva vaša pitanja. Povrh toga, ako vas je mučio neki zadatak, možete ući na platformu pre časa i porazgovarati o problemu sa predavačem.

Praćenje napretka u učenju

Tokom kursa vas motivišemo da nastavite sa učenjem! U okviru individualnih sesija razgovarate o napretku sa mentorom, a posle svakog modula imaćete ispit i tako proveriti svoj nivo znanja. Ovako kontrolišete svoj rad a redovni časovi vas motivišu da učite na sistematičan način.

Kvalitet full-time obuke ali u onlajn ruhu

Obuka na daljinu pruža istu redovnost učenja, isti kvalitet materijala, znanja i predavača kao full-time obuka u školi. Kad smo stvarali ovaj režim učenja, imali smo u vidu šta odgovara polaznicima. Ako niste u stanju da pohađate full-time centar za obuku, režim učenja na daljinu u Coders Labu biće savršen za vas.

IT kao ključan za budućnost

Dobro, već ste našli način da kombinujete obaveze sa učenjem programiranja, ali zastanimo na trenutak. Zašto uopšte poznavanje programiranja i IT industrije predstavljaju budućnost?

Tehnološke veštine i znanje se sve više traže. Prema McKinsey Global Institute, broj sati koji ode na rad koji podrazumeva korišćenje tehnoloških veština će se uvećati za više od pola. Tržištu rada u IT-u je neophodno još specijalista, i taj trend se neće skoro menjati. Sa brzim razvojem tehnologije i veštačke inteligencije, nastaje sve više i više programerskih radnih mesta. U ovoj branši nema bojazni da će vam AI oteti posao. A ako i dalje niste sigurni da li se isplati započeti programersku obuku, ubediće vas programerske plate. Profesionalci u IT industriji su širom sveta u samom vrhu u pogledu zarade.

IT je svakako budućnost kada je reč o promenama na tržištu rada, o tehnologiji i zaradama. Od vas zavisi hoćete li ući u taj svet. Proverite koja obuka programiranja bi vam najviše odgovarala.


Najnovije vesti: